5 mei 2019 :   

Bezocht een afvaardiging van de Orde ( Robert en Maria), La Ghilde "Le Grand Serment des Arbalétriers de Saint Georges de Godewaersvelde" die de Tir du Roy de la Convention Française des Ghildes Historiques de Tir organiseerden.

Rond 10 uur werden wij vriendelijk ontvangen door Referendaris Guy FAIZELOT, en zijn eega, die ons voorstelden aan Jean-Jacques WYBO, druk in de weer met het secretariaat.

enkele sfeerbeelden

 

meer foto's zijn hier te bekijken

contact:

Jean-Pierre WIBAUT, Président

101 Rue Notre-Dame d'Amour

FR 59230 Saint-Amand-les-Eaux

+33 (0)3 27 33 42 91 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 27 januari 2019 was de Ordo Nobilis te gast bij de Société d' Arbaletriers " L'Hesdinoise" voor haar jaarlijks St. Sebastiaan - feest.

De dag werd gestart met een plechtige mis in de kerk van OLVrouw van Hesdin. Het plaatselijke harmonie-orkest luisterde de plechtigheid op.  Toen volgde een kleine optocht naar het stadhuis waar iedereen vergast werd op een mooie receptie, geschonken door de stad Hesdin,  in gedachtenis van Président  Bernard Maçon die eerder vorig jaar overleed.  Bernard Maçon was Grootoffcier in de Ordo Nobilis voor zijn grote verdienste en inzet voor zijn Gilde.  De gilde en Ordo Nobilis wisselden de traditionele geschenken uit.  De receptie werd nog gevolgd door een mooi banket met muziek en dans en duurde tot in de vroege uurtjes.

Foto van links naar rechts, De Burgemeester van Hesdin, de Voorzitter van het harmonieorkest,  Mr.  Jean Pierre Wibaut Président de la Convention Française de Tir en Bart De Baere,  Voorzitter van de Ordo Nobilis.

Foto de droite à gauche, Le Maire de Hesdin, Le pPésident de l'orchestre harmonie, Mr.  Jean Pierre Wibaut Président de la Convention Française de Tir, Mr. Bart De Baere, Chancelier Président de L'Ordo Nobilis.

 

Le 27 janvier 2019, l'Ordo Nobilis était l'invité de la Société d'Arbaletriers "L'Hesdinoise" pour sa fête annuelle de St. Sebastien.

La journée a débuté par une messe solennelle dans l'église Notre-Dame d'Hesdin. L'orchestre d'harmonie local rehaussait la cérémoni. Une procession suivit pour se rendre à la Mairie où tout le monde participait à une belle récèption offerte  par la ville de Hesdin en mémoire du Président Bernard Maçon décédé plus tôt l’année dernière. Bernard Maçon était Grand Officier dans l'Ordo Nobilis pour son grand mérite et son engagement envers sa guilde. La guilde et L' Ordo Nobilis ont échangé les cadeaux traditionnels. La réception a été suivie d'un beau banquet avec musique et danse et s'est poursuivie jusque dans les Petits heures.

Beste leden van de Raad van Bestuur, Referendarissen, Ere-leden, sympathisanten,…

 

Belangrijk..  gelieve alvast volgende data te noteren…

Zaterdag 13.04.2019   Algemene Vergadering te Lier (BE).

Zaterdag 07.09.2019  Kapittelvergadering (toetredingen, promoties…in de Nobele Orde) te Lier (BE).

Zaterdag 23.11.2019   44° Investituur  (plaats wordt nog meegedeeld).

 

Voor de referendarissen die nog niet de overgang maakten van de drop-box naar de Private Web-cloud van de Orde kan u steeds beroep doen op onze Web-master Didier.  Hij kan van op afstand uw PC overnemen en de installatie doen.  Hij is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. de oude dropbox met alle info zal dan verdwijnen in de loop van de maand maart. Vlug dus!!

Het gebruik van de Web-cloud is zeer belangrijk voor alle info en hulp die u kan gebruiken bij de verdere uitbreiding van de Orde en de ondersteuning van uw mooie werk.

 

Koken kost geld…  Elk jaar willen wij een kwaliteitsvolle Investituur aanbieden in een prachtig kader.  Dit kost uiteraard veel geld.  Wij zoek dus sponsors die onze werking kunnen ondersteunen.  Kent u dergelijke mecenassen ?  Spreekt u hen dan aan ?  Jaarlijks, behoudens de andere inkomsten (lidgelden, giften..),  hebben we een luttel bedrag van 3.000 € nodig om de werking “rond” te krijgen.  We kunnen logo’s plaatsen op onze website www.Ordonobilis.org , onze drukwerken, nieuwsbrieven..  Ook een prominente aanwezigheid op de Investituur is zeker te regelen.  Kent u dergelijke personen, bedrijven, graag een seintje.  Elke € is welkom!  Dank u!

 

Het EGS organiseert een “bedevaart” naar Rome van 31/10 tot 3/11 ek.  Informatie vindt u op de website www.Ordonobilis.org  Om de goede band met het EGS te benadrukken zal ik met mijn echtgenote aanwezig zijn aldaar.  Vergezelt u ons ? graag een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lidgelden 2019. Vorige week heeft onze Secretaris Luc,  de brieven verzonden om de jaarlijkse lidgelden te vragen. Het bedrag ad slechts 15 €,  ondersteunt onze werking.  Kunt u de gekende en ongekende, toekomstige  leden en sympathisanten motiveren en onze werking mogelijk te maken ?  Vergeet niet dat wij een deel afstaan aan ons sociaal werk voor arme kinderen www.Pelicano.be

 

Met dank aan allen voor uw steeds schitterende inzet.

 

Bart De Baere

Kanselier/ Voorzitter

Ordo Nobilis.

Somogyi Husaren Tradition Conservation Association

Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete

23 - 25 August 2019

Dear Historical Reenactors and Friends!
Please, let me to invite you and your regiment for an event. This event will be one of the
greatest event in our traditional association’s 20 year. The event’s time and programme is
inclosed to our invitation letter.

Most Important Informations:

The Event’s Place: Hungary, Universitiy of Kaposvar and the Pannon Equestrian Academy.
Adress: 7400 Kaposvár, Guba Sándor street 40.
Phone number: +3682/505-800, +3682/505-900 | Fax: +3682/505-896

 

You can download the complete information bundle and registration form here

Segler-Silvesterball am 31. 12. 2019 im ehemaligen
k.u.k. Marineoffizierskasino in Pula (HR)


19:00 Gala-Dinner
20:30 Balleröffnung
Musik E4 – Ballorchester
Das Marinemuseum ist den gesamten Abend zugänglich.


Ballgarderobe
Damen langes Abendkleid, modern oder historisch
Herren schwarzer Anzug, Smoking, Frack oder
historische Uniform


Nähere Informationen und Buchung als Arrangement
inkl. Anreise von 30. Dezember 2019 bis 1. Jänner 2020
unter www.segelnundmeer.at

Sie können die Einladung hier herunterladen

n de herfst van 2019 wordt door het EGS en het Ridderschap van St.-Sebastianus een pelgrimstocht georganiseerd naar Rome en Vaticaanstad.

Im Herbst 2019 veranstalten die EGS und die Ritterschaft vom Hl. Sebastianus in Europa erneut eine Wallfahrt nach Rom.

À l’automne 2019, l’EGS et la Chevalerie de Saint-Sébastien organisèrent un pèlerinage à Rome et dans la Cité du Vatican.

Lees meer: VAN 31/10/2019 – 03/11/2019 NAAR ROME EN VATICAANSTAD
pelicano_logo.png

Pelicano

De Nobele Orde helpt de Stichting Pelicano met het bestrijden van kinderarmoede

Lees meer

Nobele Orde van de Papegay vzw

Meir 7 B36

BE-2000 Antwerpen

griffier@ordonobilis.org

 

KBO: 0448.729.720

IBAN: BE36 4055 1636 5181

BIC: KREDBEBB